75 jaar Schellekesfeesten met Mercator

Schellekesfeesten 2023

Vzw Het Schelleke en Rupelmonde vieren dit jaar de 75ste editie van de Schellekesfeesten op het Mercatoreiland! Op het programma staat onder meer een mix van volksvermaak, folklore en muziek, én Toerisme Vlaanderen pakt uit met een mobiel planetarium om Mercator te eren. De festiviteiten vinden plaats in het weekend van 5, 6 en 7 augustus.

Datum

Van zaterdag 5 augustus 2023 09:00 tot maandag 7 augustus 2023 23:00

Locatie

Graventoren en getijdenmolen

Locatie

Wijk Het Schelleke Rupelmonde
9150 Rupelmonde
België
View directions

Prijs

Gratis

Dit jaar staat Toerisme Vlaanderen op de feesten, enderzijds om bewoners en bezoekers op de hoogte te houden over de vorderingen in het Mercatorproject. Anderzijds is het een leuke opportuniteit om cartograaf Gerard Mercator te eren. Behalve bezig met de wereld in kaart brengen, was hij ook een fervent wetenschappelijk kosmograaf. Volkssterrenwacht Urania brengt voor de gelegenheid een mobiel planetarium naar de Schellekesfeesten. Aan de kaai van de Schelde zal een dome met een diameter van maar liefst 6 meter en 3,5 meter hoog te vinden zijn waarin je kan genieten van de wonderbaarlijke sterrenhemel en een spectaculaire fulldome film! Zaterdag gaat de deur open van 14u tot 22u, zondag van 14u tot 20u.

Praktisch:
Meer info over de Schellekesfeesten: 75e Schellekesfeesten (facebook)
Meer info over het planetarium van Urania
Meer info over de oorsprong van de visserswijk Het Schelleke: Het schelleke - over ons (reuzen-rupelmonde.be)
Nog vragen? Stuur een email naar mercator@toerismevlaanderen.be

Aan de tent van Toerisme Vlaanderen kun je terecht voor alle informatie en vragen betreffende het participatieproject en de herwaardering van de getijdenmolen en de Graventoren. Lees hier de verslagen van de voorbije workshops:
Verslag Workshop Maart 2023
Verslag Workshop Mei 2023
Schellekesfeesten 2023