Kasteel van Leut

Maasmechelen
Kasteelpark Vilain XIIII_Copyright Visit Maasmechelen (8) © Visit Maasmechelen
Het statige kasteel van Leut is al eeuwenlang een baken in Maasmechelen. Het kasteel draagt de naam Vilain XIIII, naar Charles Vilain XIIII. Hij werd kasteelheer in 1822, na zijn huwelijk met een plaatselijke barones. Veel later deed het kasteeldomein dienst als ziekenhuis, materniteit en rust- en verzorgingstehuis. Nu krijgt deze erfgoedparel een nieuwe toekomst.
Kasteelpark Vilain XIIII_Copyright Visit Maasmechelen (29) © Visit Maasmechelen
Het kasteeldomein is een prachtige plek om te genieten van erfgoed en cultuur. De komende maanden en jaren wordt de toekomst van deze site verder ontwikkeld.
DSC06288
Het Kasteel van Leut krijgt een nieuwe toekomst en daarover mag iedereen meedenken.

Ontdek het Kasteel van Leut als nooit tevoren

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen lanceert VRT haar nieuwe app VRT PodWalks. De podwalk over het Kasteel van Leut neemt je mee naar begin 19de eeuw, wanneer familie Vilain XIIII er haar intrek neemt. Laat je door Arnout Hauben begeleiden in een tijdperk vol intriges, romantiek en tragedie, terwijl je langs eeuwenoude structuren en prachtige landschappen wandelt.

VRT-PODWALKS
DSC06285

Iets organiseren?

Een receptie of feest organiseren op het kasteel van Leut? Dat kan! De uitbaters van pop-up Bar Veertien kijken graag naar wat mogelijk is.

Aankomende evenementen

DSC06277
BarVeertien is de zomerbar op de site van het Kasteel van Leut van 1 mei tot en met 29 september 2024.
Kasteelpark Vilain XIIII_Copyright Visit Maasmechelen (5) © Visit Maasmechelen
Begin 19de eeuw naam de familie Vilain XIIII haar intrek in het Kasteel van Leut.
VRT-PODWALKS-37
VRT en Toerisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe app die een unieke en verhalende manier van wandelen in Vlaanderen introduceert.

Ga jij graag aan de slag als vrijwilliger?

Hoewel er niet het hele jaar door en niet op elke site vrijwilligers nodig zijn, noteren we wel graag alvast jouw gegevens. Van zodra er hulp nodig is, contacteren we jou vervolgens.

Kasteelpark Vilain XIIII_Copyright Visit Maasmechelen (1) © Visit Maasmechelen