Kasteel van Poeke

Aalter
Kasteel Poeke © Marc Boily
Het Kasteel van Poeke draagt bijna 1.000 jaar geschiedenis in zich. Dit indrukwekkende eclectische kasteel in Aalter was door de eeuwen heen een thuis voor verschillende adellijke families. Zijn lichtroze gevels schitteren tot op vandaag nog steeds. Het omliggende bosrijk park, 56 hectare groot, maakt het domein tot een prachtige wandelplek.

Ontdek het Kasteel van Poeke als nooit tevoren

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen lanceert VRT haar nieuwe app VRT PodWalks. Tijdens de podwalk over het Kasteel van Poeke ben je te gast op het kasteeldomein in de 18de eeuw, wanneer kasteelheer Charles Florent Idesbalde de Preud'homme d'Hailly hier z’n vakanties doorbrengt. Laat je meenemen terug in de tijd met Arnout Hauben en geniet van de oude dreven en verstilde paden.

VRT-PODWALKS

Aankomende evenementen

Logo Ridder Muis Doe-expo
Vanaf 13 juli tot en met 1 september vindt de gloednieuwe doe-expo van Ridder Muis plaats in het Kasteel van Poeke.
Affiche ambachtenmarkt Poeke
Op 18 augustus vindt een ambachtenmarkt plaats in het prachtige vernieuwde koetshuis van het Kasteel van Poeke.
Junikermis Poeke 2024
Kasteelloop, rommelmarkt, feestmaaltijd in het kasteel en nog veel meer: van 21 tot 23 juni is het weer Junikermis in Poeke!
Kasteel van Poeke - persmoment-56

Iets organiseren?

Een fotoshoot, vergadering of evenement organiseren op het domein van het Kasteel van Poeke? Dat kan!
 

VRT-PODWALKS-37
VRT en Toerisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe app die een unieke en verhalende manier van wandelen in Vlaanderen introduceert.
Familieworkshop_kasteel Poeke_8-10-22 (55)

Ga jij graag aan de slag als vrijwilliger?

Hoewel er niet het hele jaar door en niet op elke site vrijwilligers nodig zijn, noteren we wel graag alvast jouw gegevens. Van zodra er hulp nodig is, contacteren we jou vervolgens.