Locaties

Leut kasteel

Toerisme Vlaanderen wil een aantal waardevolle erfgoedsites een nieuwe toekomst bieden volgens de filosofie van Reizen naar Morgen. Dat wil zeggen: een florerende bezoekerseconomie creëren zonder aan de natuurlijke rijkdom en historische authenticiteit te raken. We maken daarom werk van een toekomst die de nadruk legt op duurzaamheid en met aandacht voor de plek en haar omgeving, de lokale gemeenschap én de toekomstige bezoeker.

 

SVG

Onze locaties

Kasteel van Poeke - persmoment-56
Het verhaal van dit rococokasteel in Aalter gaat terug tot de 12de eeuw. Zijn lichtroze gevels en bosrijk park doen het tot op vandaag schitteren.
Kasteelpark Vilain XIIII_Copyright Visit Maasmechelen (7) © Visit Maasmechelen
Dit eeuwenoude domein draagt de naam Vilain XIIII, naar de fascinerende familie die er in de 19de eeuw woonde. Een pareltje langs de Maas.
DSC05098-2
Een statig restant van een 12de-eeuwse waterburcht én de enige nog werkende getijdenmolen van Vlaanderen.
Rubens Castle Elewijt 01
Deze plek overspant 1.000 jaar geschiedenis en het kasteel was jarenlang het buitenverblijf / lusthof voor Vlaamse Meester Peter Paul Rubens.
Loodswezen Antwerpen_Alfavision (107)
Ruim 100 jaar was het Loodswezen het kloppend hart van de Antwerpse haven. Dit eind 19de-eeuwse gebouw blijft een baken aan de oevers van de Schelde.
abdij van maagdendale1 © Too Soon Too Late
De Cisterciënzerinnen namen al in de 13de eeuw hun intrek in deze abdij in Oudenaarde. Ze blijft ook vandaag een historisch landmark aan de Schelde.

Hoe verloopt een herbestemmingstraject?

Een herbestemmingstraject gebeurt in verschillende fases. We voeren verscheidene onderzoeken en proberen de ziel van de erfgoedsites te vatten. We vragen bewoners naar hun mening en informeren ondernemers over de mogelijkheden zodat we ons erfgoed samen een passende invulling kunnen geven.

Sint-Godelieveabdij-97 © Thomas De Boever