Cycling hub

Abij van Maagdendale - New cycling hub - Oudenaarde
In Oudenaarde, hart van de Vlaamse Ardennen en wielermetropool, verrijst binnenkort de Cycling Hub. Dat wordt een bedevaartsoord voor duizenden wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland. De Cycling Hub neemt zijn intrek in de kerk van de historische Abdij van Maagdendale.

Een thuis voor alle fietsers

Deze internationale wielerhotspot wordt het kloppend hart van sportief fietsen in de Vlaamse Ardennen, bakermat van het flandrienisme. Wielerfans vinden er een thuis, alle bezoekers worden er inhoudelijk en praktisch geholpen.

Dat omvat horeca, een shop, fietsverhuur, mechanische bijstand, douches en een exporuimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Er wordt ook een businesscenter uitgebouwd met ruimte voor kantoren, vergaderingen en events.

De Cycling Hub wordt een schitterend uithangbord voor wat de fiets betekent in Oudenaarde, de Vlaamse Ardennen en Vlaanderen.

Zin om deel uit te maken van de Cycling Hub? Dat kan.
Meer info voor ondernemers

Cycling in flanders

Het herbestemmingstraject

Vzw Centrum Ronde van Vlaanderen fungeert als trekker voor deze state-of-the-art wielerhub, maar doet dat niet alleen. Samen met Toerisme Vlaanderen/Cycling in Flanders, de provincie Oost-Vlaanderen,de stad Oudenaarde en Flanders Classics bouwt het de Cycling Hub uit tot een unieke trekpleister voor wielerliefhebbers van over heel de wereld.

Cycling in Flanders

Iets organiseren?

De Cycling Hub vervangt het huidige Centrum Ronde van Vlaanderen op de Markt in Oudenaarde. Het is (voorlopig) niet mogelijk om iets te organiseren in Cycling Hub. In de huidige gebouwen van Centrum Ronde van Vlaanderen kan dat wel.  

Abdij van Maagdendale