Lindeboom

Waarom herwaardeert Toerisme Vlaanderen erfgoed?

Toerisme Vlaanderen versterkt de positieve kracht van toerisme, volgens de filosofie van Reizen naar Morgen. Het toerisme van morgen is positief en duurzaam van aard. Het gaat niet om zoveel mogelijk bezoekers. De kwaliteit staat centraal. We streven naar toerisme in Vlaanderen dat een meerwaarde biedt voor alle betrokkenen.

Erfgoed delen

Toerisme Vlaanderen draagt de filosofie van Reizen naar Morgen hoog in het vaandel. Die hedendaagse, duurzame vorm van toerisme dient een gemeenschappelijk doel. Het moet een meerwaarde zijn voor alle betrokkenen. Een verhaal waar iedereen beter van wordt: bewoners, bezoekers, ondernemers ...

Ons historisch erfgoed is daarin essentieel. Dat weerspiegelt niet alleen onze rijke geschiedenis, maar is ook een van onze belangrijkste toeristische troeven. Talloze erfgoedsites vertellen eeuwenoude verhalen. Die willen we koesteren. Daarom zoeken we samen een nieuwe invulling voor enkele van die bijzondere plekken. Een toekomst voor ons eeuwenoud erfgoed, die naadloos aansluit bij de ziel van die plekken. Zodat ze blijvend een meerwaarde vormen voor iedereen.

Lindeboom

Ervaringen delen

Met deze proefprojecten begeeft Toerisme Vlaanderen zich in het veld. Zo ervaren we zelf alle stappen van het traject én kunnen we onze ervaringen delen. Hoe hebben wij het aangepakt? Wat liep goed, wat kon er beter? Welke tips onthouden we voor de toekomst? Zo willen we aan andere erfgoedeigenaars tonen dat het mogelijk is om erfgoed een duurzame, bloeiende toekomst te geven. Met deze herbestemmingstrajecten willen we inspireren en een voorbeeld zijn voor anderen met gelijkaardige plannen.