Informatie voor ondernemers

Antwerpen
Vlaanderens eeuwenoud erfgoed heeft een toekomst. Toerisme Vlaanderen zoekt samen met alle betrokkenen een nieuwe bestemming voor enkele bijzondere erfgoedplekken. Misschien maakt jouw onderneming daar binnenkort ook deel van uit. Zowel tijdelijke als permanente invullingen kleuren deze plekken.

 

Tijdelijke invullingen

Toerisme Vlaanderen gaat, samen met alle betrokkenen, op zoek naar een toekomst voor enkele bijzondere erfgoedsites. Tijdens die zoektocht experimenteren we met tijdelijke invullingen: zomerbars, exporuimtes, evenementen … Meer info? Klik door naar een van onze erfgoedlocaties en ontdek de mogelijkheden.

De toekomst

Binnen deze historische sites schrijven we aan een nieuw, duurzaam verhaal. Klopt jouw ondernemershart zowel voor erfgoed als voor horeca, events en congressen, co-working, belevingscentra of andere creatieve invullingen? Dan vind je hier misschien wel een uniek onderkomen.

Kasteel Leut
Rupelmonde

Troeven

Toerisme Vlaanderen legt de fundamenten voor de herbestemming, jij kan daarop verder bouwen. We onderzoeken de ziel van deze plekken, de praktische en economische mogelijkheden, het draagvlak bij de buurtbewoners en het toeristisch potentieel. Daarna bouwen we de herbestemming samen uit. Alle projecten op deze sites zijn een hefboom voor het totaalsucces. Al het succes van de site is een hefboom voor jouw plannen.  

Reizen naar Morgen

De herbestemmingstrajecten passen in onze filosofie van Reizen naar Morgen. We vertrekken daarvoor vanuit de positieve kracht van toerisme, die bijdraagt aan een florerende, duurzame toekomst. Die biedt een meerwaarde aan de plek zelf, de bezoekers, de lokale gemeenschap en de economie.

Ben je ondernemer?

Ben je ondernemer en maak je graag deel uit van 1 van onderstaande projecten? Dat kan. Meer info via onderstaande pagina's.

Het Kasteel van Poeke
Kasteel van Leut
Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster
Rubenskasteel
Graventoren en getijdenmolen
Cycling hub
Smaakhaven

Pop-up zomerbar aan kasteel van Poeke

Onze locaties

Het Kasteel van Poeke
Het verhaal van dit rococokasteel in Aalter gaat terug tot de 12de eeuw. Zijn lichtroze gevels en bosrijk park doen het tot op vandaag schitteren.
Kasteelpark Vilain - Kasteel van Leut
Dit eeuwenoude domein draagt de naam Vilain XIIII, naar de fascinerende familie die er in de 19de eeuw woonde. Een pareltje langs de Maas.
Graventoren Rupelmonde
Een statig restant van een 12de-eeuwse waterburcht én de enige nog werkende getijdenmolen van Vlaanderen.
Rubenskasteel
Deze plek overspant 1.000 jaar geschiedenis en het kasteel was jarenlang het buitenverblijf / lusthof voor Vlaamse Meester Peter Paul Rubens.
Loodswezen Antwerpen
Ruim 100 jaar was het Loodswezen het kloppend hart van de Antwerpse haven. Dit eind 19de-eeuwse gebouw blijft een baken aan de oevers van de Schelde.
Abdij van Maagdendale Oudenaarde - Cycling hub
De Cisterciënzerinnen namen al in de 13de eeuw hun intrek in deze abdij in Oudenaarde. Ze blijft ook vandaag een historisch landmark aan de Schelde.

Aankomende evenementen

Schellekesfeesten 2023
Vzw Het Schelleke en Rupelmonde vieren 75ste editie van de Schellekesfeesten op het Mercatoreiland. Op het programma: mix van volksvermaak, folklore, muziek.