Kasteel van Poeke

Vlaanderen bezit een schat aan erfgoed. Die rijke geschiedenis maakt onze regio uniek. En tegelijk is onze geschiedenis ook onze toekomst. Onder de noemer Samen Herbestemmen zoeken we een nieuwe invulling voor ons eeuwenoude erfgoed. Dat doen we samen met alle betrokkenen in de filosofie van Reizen naar Morgen.

Want erfgoed zonder toekomst, da’s verleden tijd.

Familieworkshop Kasteel van Poeke
Wandel- en fietsroutes, tentoonstellingen, stadstuintjes, knusse ontmoetingsplekken, pop-up events… Ontdek het zelf!

Ontdek de locaties

Maak kennis met een brede waaier aan erfgoedparels over heel Vlaanderen. Een rijk verleden én een blik op de toekomst. Ontdek de nieuwe verhalen van ons eeuwenoude erfgoed. 

Het Kasteel van Poeke
Het verhaal van dit rococokasteel in Aalter gaat terug tot de 12de eeuw. Zijn lichtroze gevels en bosrijk park doen het tot op vandaag schitteren.
Kasteelpark Vilain - Kasteel van Leut
Dit eeuwenoude domein draagt de naam Vilain XIIII, naar de fascinerende familie die er in de 19de eeuw woonde. Een pareltje langs de Maas.
Rubenskasteel
Deze plek overspant 1.000 jaar geschiedenis en het kasteel was jarenlang het buitenverblijf / lusthof voor Vlaamse Meester Peter Paul Rubens.
Graventoren Rupelmonde
Een statig restant van een 12de-eeuwse waterburcht én de enige nog werkende getijdenmolen van Vlaanderen.
Loodswezen Antwerpen
Ruim 100 jaar was het Loodswezen het kloppend hart van de Antwerpse haven. Dit eind 19de-eeuwse gebouw blijft een baken aan de oevers van de Schelde.
Abdij van Maagdendale Oudenaarde - Cycling hub
De Cisterciënzerinnen namen al in de 13de eeuw hun intrek in deze abdij in Oudenaarde. Ze blijft ook vandaag een historisch landmark aan de Schelde.

Aankomende evenementen

Heb je vragen?

Een nieuwe invulling van dit cultuurhistorisch erfgoed kan vragen opwerpen. Wij zijn er om die te beantwoorden. Wil je meer weten? Heb je zelf een idee voor een project? Wil je hierin een rol spelen?

Familieworkshop Kasteel van Poeke

Heb je een goed idee?

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een pop-up concept? Of ben je een ondernemer en zou je graag een initiatief op poten zetten op een van onze locaties?

Kasteel Poeke - Castle Poeke