Ondernemers

Kasteel van Poeke
Het Kasteel van Poeke krijgt een nieuwe toekomst. Jouw ideeën, evenement of andere plannen kunnen daar deel van uitmaken. Hieronder alvast wat praktische informatie over het kasteel en het omliggende domein.

Praktisch

Adres

Kasteel van Poeke
Kasteel van Poeke
9880 Aalter
België
Bekijk routebeschrijving

Oppervlaktes en voorzieningen

Het kasteeldomein is 56 hectare groot en is publiek toegankelijk. Het is mogelijk om het domein af te huren voor activiteiten. In uitzonderlijke gevallen kan je de Franse of Engelse tuin afzonderlijk reserveren.

In het Kasteel van Poeke zelf kan je het gelijkvloers en de eerste verdieping afhuren. Die zijn telkens 500 m² groot. Van het koetshuis is de rechtervleugel af te huren. Die bestaat uit twee ruimtes van 100 m². Van de hoevesite zijn de ontmoetingsruimte (90 m²) en het overdekt terras beschikbaar op avonden en in het weekend.

Het Kasteel van Poeke en bijhorend domein zijn niet het hele jaar door beschikbaar. Tussen 1 november en 15 maart gaat de site in winterslaap. Alle prijzen op aanvraag via kasteelvanpoeke@toerismevlaanderen.be.

Aan het domein is een beperkte parkeercapaciteit voorzien. Aan het koetshuis zijn er 12 parkeerplaatsen. Voor grotere evenementen kan de stad Aalter het parkeerverbod in de Kasteelstraat eventueel tijdelijk opheffen.

De troeven van het kasteeldomein

  • Franse en Engelse tuin

  • hondenkennel met bakkersoven

  • koetshuis met paardenstallen

  • grondvesten hovenierswoning en carburekot

  • prachtige dreven

SVG

Idee?

Heb je een idee voor een evenement of tijdelijke invulling voor deze locatie? Ben je een lokale ondernemer en wil je een initiatief op poten zetten?

Je contactpersoon

Vragen?

Heb je nog vragen over het Kasteel van Poeke? Projectleider Bruno Paternoster staat klaar om ze te beantwoorden.