Ondernemers

Kasteel van Poeke
Het Kasteel van Poeke krijgt een nieuwe toekomst. Jouw ideeën, evenement of andere plannen kunnen daar deel van uitmaken. Hieronder alvast wat praktische informatie over het kasteel en het omliggende domein.

Praktisch

Adres

Kasteel van Poeke
Kasteelstraat 38
9880 Aalter
België
Bekijk routebeschrijving

Oppervlaktes en voorzieningen

Het kasteeldomein van Poeke is 56 hectare groot en is publiek toegankelijk. Op het domein bevinden zich drie gebouwen: het kasteel, het koetshuis en de ontmoetingsruimte aan de hoeve. 

In het Kasteel van Poeke kan je het gelijkvloers en de eerste verdieping afhuren. Die zijn telkens 500 m² groot. Het kasteel leent zich goed voor fotoshoots, vergaderingen, lezingen, productvoorstellingen, recepties, tentoonstellingen en events. Dansfeesten zijn niet toegelaten. Koken, frituren, bakken… evenmin. De grootste zaal van het kasteel meet ongeveer 80 m². 

Van het koetshuis kan je de rechtervleugel afhuren. Die bestaat uit een benedenruimte (voormalige paardenstal van 60m² en daarboven een ruime zolder van ongeveer 100 m². Er is sanitair en een heel basic keukentje. 

Van de hoevesite zijn de ontmoetingsruimte (90 m²) en het overdekt terras beschikbaar op avonden en in het weekend. 

Fotoshoots in het domein zijn gratis. Het is mogelijk om stukjes van het domein te gebruiken of af te huren voor activiteiten. Indien gewenst kan je de Franse tuin mee afhuren met het kasteel. Uitzonderlijk kan je ook de Engelse tuin mee afhuren. Voertuigen zijn uitzonderlijk en enkel na toestemming toegelaten op het domein.  

Het Kasteel van Poeke is tussen 1 november en 28 februari in winterslaap om het energieverbruik te beperken. Alle prijzen op aanvraag via kasteelvanpoeke@toerismevlaanderen.be . 

Het domein heeft een beperkteparkeercapaciteit. Aan het koetshuis zijn er 12 parkeerplaatsen. Voor grotere evenementen kan de stad Aalter het parkeerverbod in de Kasteelstraat tijdelijk opheffen.

De troeven van het kasteeldomein

  • Een bosrijk domein van 56ha  

  • Prachtige dreven en talrijke wandelpaden  

  • Elegant kasteel met waterpartij 

  • Franse en Engelse tuin 

  • Gerenoveerd koetshuis met paardenstal  

  • Hondenkennel met bakkersoven 

SVG

OPEN OPROEP - Koetshuis zoekt invulling

Het koetshuis van het Kasteel van Poeke komt de komende drie jaar vrij voor ondernemers en organisaties met een interessant plan. Toerisme Vlaanderen lanceert daarom een open oproep naar geïnteresseerden.

Je contactpersoon

Vragen?

Heb je nog vragen over het Kasteel van Poeke? Projectleider Bruno Paternoster staat klaar om ze te beantwoorden.