280 wandelaars eren Brugse zusters en Sint-Godelieveabdij (VIDEO)

Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster
media:bynder:4f97085b-c7d5-4988-a390-87b2f2f5e7a1
Tijdens een zonnige zaterdag 8 juli maakten in totaal 280 deelnemers een wandeltocht tussen 5 en 40 kilometer doorheen het Brugse ommeland. Toerisme Vlaanderen maakte een mooi videoverslag van de dag.

Het initiatief kwam er om twee redenen: enerzijds om stil te staan bij de tocht die de zusters Benedictinessen maakten toen ze door bosgeuzen in 1578 (tijdens de godsdienstoorlogen) verdreven werden van Gistel naar Brugge. Anderzijds was het een viering rond het 400 jaar bestaan van de Sint-Godelieveabdij.

“Het was een echte belevingstocht met vrienden en familie”, zegt Zuhal Demir, minister van Toerisme. “Tegelijk was het ook een moment van bezinning. Iets wat tegemoetkomt aan de vraag van Moeder Overste om iets ingetogen te organiseren ter gelegenheid van 400 jaar Sint-Godelieve."

Eerder, op 6 juli, de feestdag van de heilige Godelieve, was er ook al een misviering in de kerk van de Sint-Godelieveabdij. Na de viering werd een passend aandenken voorgesteld: het boek ‘Echo’s van 400 jaar Sint-Godelieveabdij in Brugge’.

Wie graag de wandeltocht nog eens opnieuw beleeft of een mooi verslag van de dag wil, kan hieronder het filmpje bekijken.