Archeologie pop-uphuis onthult ondergrondse schatten Sint-Godelieveabdij

Sint-Godelieveabdij
Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster
Tuin van het Verleden
De Archeologiedagen op 24, 25 en 26 mei gaven het startschot van het archeologiepop-uphuis in de tuin van de Sint-Godelieveabdij. De opening gebeurt naar aanleiding van de start van het archeologisch onderzoek in de tuin van de abdij. Bezoekers kunnen er nog tot 13 oktober terecht om kennis te maken met de archeologen en hun werk. Het initiatief kadert binnen de herbestemming en herwaardering van de Sint-Godelieveabdij.

De deuren van de Sint-Godelieveabdij zijn sinds enkele maanden gesloten voor restauratiewerken, maar de abdijtuin verwelkomt opnieuw publiek via het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’. 

Bezoekers kunnen in het pop-uphuis het verhaal van archeologie ontdekken, bekijken en zelf ervaren. Zo is er een wandelpad langsheen de putten en graafsleuven, waar bezoekers de archeologen live aan het werk kunnen zien. Binnen in het pop-uphuis is een interactieve kaart van Brugge te zien waarop men archeologische opgravingen kan opzoeken. Er is een cinemaruimte met een carrousel aan video’s over archeologie in Vlaanderen, een magneetmuur met scherven om te puzzelen, een ruimte waar je zelf opgravingen kan doen door de grond te zeven en er zijn ook interactieve voorleessessies en rondleidingen. In de tuin voor het pop-uphuis is een terras met verrekijkers voorzien en voor het gebouw aan de straatkant vindt drie keer per dag de straattheateract ‘Archeoloco’ plaats.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.