Na 200 jaar opnieuw trouwers in Kasteel van Leut

Kasteel van Leut
Erik en Charlotte gaven elkaar het jawoord in het Kasteel van Leut
Na meer dan 200 jaar is er opnieuw een koppel gehuwd in het Kasteel van Leut. Charlotte en Erik gaven mekaar zaterdag 24 februari het jawoord in een historische setting. “Een gouden randje rond wat sowieso al één van de mooiste dagen in een mensenleven is", zegt een enthousiaste Vlaamse minister van Toerisme Zuhal Demir, die de plechtigheid bijwoonde.

Op 20 mei 1822 trad Charles Vilain XIII, de toenmalige burgemeester van Leut, in het huwelijk met Pauline de Billehé de Valensart. Het was het eerste én meteen het laatste huwelijk dat binnen de kasteelmuren werd voltrokken. Meer dan 200 jaar later stapte de gemeente Maasmechelen naar Toerisme Vlaanderen, sinds 2021 eigenaar van het kasteel en de omliggende gronden, met de vraag om het kasteel opnieuw open te stellen als trouwlocatie. 

Voorlopig is huwen in het kasteel mogelijk tot eind 2025, omdat Toerisme Vlaanderen rond dat tijdstip normaal gezien zal starten met de grondige renovatie van het historische kasteel.

Charlotte van Breda en Erik Gheselle mochten de spits afbijten, en mogen zich voortaan het tweede koppel noemen dat het ja-woord gaf in deze zeer unieke omgeving. Naast het feit dat beiden gecharmeerd zijn door deze prachtige locatie heeft vooral bruidegom Erik een bijzondere band met deze plek. Hij is namelijk ‘geboren en getogen’ in Leut en ook nu woont het koppel niet ver van het kasteel.