Wijnstraat zet ‘wijnhistorisch’ verleden Kasteel van Leut in de kijker

Kasteel van Leut
Kasteelpark Vilain XIIII_Copyright Visit Maasmechelen (5) © Visit Maasmechelen
Vlaanderen en Nederland lanceren een ‘wijnstraat’ om duurzaam wijntoerisme te ontwikkelen en te verbinden over vier wijngebieden: Hageland, Haspengouw, de Belgisch-Nederlandse Maasvallei en Mergelland/Zuid-Limburg. Er komt een wijnroute, die je in verschillende etappes kan wandelen of fietsen. Het Kasteel van Leut is een van de zes stopplaatsen langsheen het traject.

Het doel van deze unieke samenwerking is om wijnregio’s in opmars te verbinden tot een uniek, grensoverschrijdend toeristisch verhaal, namelijk een wijnstraat. De uitwerking hiervan gebeurt door de lancering van een fysieke wijnroute die je te voet of met de fiets in etappes kan afleggen over drie provincies heen: Vlaams-Brabant, Limburg en Nederlands-Limburg. Zes wijnhubs, of erfgoedsites met een duidelijk wijnhistorisch verleden, worden toegangspoorten voor deze wijnroute. Een daarvan is het Kasteel van Leut, een ideaal startpunt voor wie de wijnregio Maasvallei verder wil ontdekken.

Met de opstart van de wijnstraat hoopt men niet alleen wijnliefhebbers aan te trekken, maar ook een breed publiek te inspireren om te genieten van een duurzame en betekenisvolle toeristische (wijn)ervaring.

 

Meer lezen? Klik dan hier.

Kaart van de wijnstraat