VRT PodWalks

VRT-PODWALKS-8
In samenwerking met Toerisme Vlaanderen lanceert VRT haar nieuwe app VRT PodWalks. Begeleid door de stem van Arnout Hauben wandel je langs vijf van onze erfgoedsites verspreid over Vlaanderen. Dankzij de PodWalks beleef je het verhaal van deze prachtige plekken en hun omgeving als nooit tevoren.

Toerisme Vlaanderen is al enige tijd bezig met de herbestemming van de Sint-Godelieveabdij in Brugge, de Graventoren en getijdenmolen in Rupelmonde en de kastelen van Poeke, Leut en Rubens. Een van de uitgangspunten van de herwaardering, is het trouw blijven aan de ziel van de plek. Die ziel en dat verhaal brengen we nu tot leven in de VRT PodWalks. De vijf podwalks ‘Dwars door de Lage Landen’ nemen je mee terug in de tijd.

Podwalk?

Een podwalk, dat is luisteren terwijl je wandelt. Op basis van je gps-locatie starten de audiofragmenten op het juiste moment. Arnout Hauben wijst je de weg en vertelt ondertussen boeiende verhalen over de plaatsen waar je langs wandelt. Het enige wat jij moet doen, is op voorhand de app VRT PodWalks downloaden en in de app de podwalk van je keuze.

Download VRT PodWalks voor iPhone

Download VRT PodWalks voor Android

Ontdek de 5 podwalks van Toerisme Vlaanderen

Wandel mee met Mercator door zijn geboortedorp Rupelmonde, ontdek het verborgen pareltje West-Brugge en het verhaal van de Sint-Godelieveabdij en duik de geschiedenis in rond de kastelen van Poeke, Leut en Rubens.

Kasteel Poeke
Het kasteel van Poeke en het bijhorende kasteeldomein kenden doorheen de jaren heel wat verschillende eigenaars.
Kasteelpark Vilain XIIII_Copyright Visit Maasmechelen (5) © Visit Maasmechelen
Begin 19de eeuw naam de familie Vilain XIIII haar intrek in het Kasteel van Leut.
Godelieve abdij
West-Brugge is een unieke wijk. Afgesneden van de rest van het centrum door de ringweg en daarom een verborgen pareltje.