Smaakhaven

Antwerpen
Loodswezen Antwerpen
Vlaanderen staat culinair aan de wereldtop. Over een paar jaar zal iedereen dat zelf kunnen ervaren op één centrale plek: de Smaakhaven. Die komt in het Loodswezengebouw en de boeienloods op de Antwerpse Scheldekaaien, vlak aan het MAS (Museum aan de Stroom).

Culinaire ondernemers welkom!

De Smaakhaven wordt een echte ontmoetingsplek voor culinaire ondernemers. Ontdek meer informatie over het idee achter de Smaakhaven, de concrete invulling, doelgroepen, etc. Nieuwsgierig naar meer of wil je graag samenwerken? Neem dan zeker contact op!

Smaakhaven zakelijke mogelijkheden.pdf
De Nieuwe Winkel © kris vlegels

Een nieuwe toekomst

Toerisme Vlaanderen zet zijn schouders onder de herbestemming van de iconische 19de-eeuws site van het Loodswezen aan de Antwerpse Scheldekaaien.

Over enkele jaren komt hier de Smaakhaven, een culinair centrum dat dé thuishaven van gastronomisch Vlaanderen wordt. De Smaakhaven wordt een open huis waar Vlaamse culinaire ondernemers hun kennis en innovatie kunnen demonstreren. In het Loodswezengebouw zal je workshops, kooklessen en degustaties kunnen volgen. In de boeienloods komt een polyvalente ruimte voor kleine culinaire events.

Loodswezen Antwerpen (44)
Een historisch, sierlijk gebouw met gebogen ramen en gedetailleerd metselwerk tegen een blauwe lucht. Voor het gebouw hangt een geel spandoek met tekst, wat een culturele setting weergeeft.
Een brainstorm met 40 ondernemers uit de horeca- en voedingssector levert waardevolle input over de invulling van de Smaakhaven.