Vlaanderen staat culinair aan de wereldtop. Over een paar jaar zal iedereen dat zelf kunnen ervaren op één centrale plek: de Smaakhaven. Die komt in het Loodswezengebouw en de boeienloods op de Antwerpse Scheldekaaien, vlak aan het MAS (Museum aan de Stroom).
Een nieuwe toekomst
Toerisme Vlaanderen zet zijn schouders onder de herbestemming van de iconische 19de-eeuws site van het Loodswezen aan de Antwerpse Scheldekaaien.
Over enkele jaren komt hier de Smaakhaven, een culinair centrum dat dé thuishaven van gastronomisch Vlaanderen wordt. De Smaakhaven wordt een open huis waar Vlaamse culinaire ondernemers hun kennis en innovatie kunnen demonstreren. In het Loodswezengebouw zal je workshops, kooklessen en degustaties kunnen volgen. In de boeienloods komt een polyvalente ruimte voor kleine culinaire events.
Genieten van lekker eten en drinken is een essentieel onderdeel van onze Vlaamse cultuur. Dat willen we in de Smaakhaven ondersteunen, versterken en delen.
AG Vespa heeft de zoektocht naar een multidisciplinair ontwerpteam ingezet voor de realisatie van de Smaakhaven, een culinair centrum in het Loodswezen.
Meewerken?
Wil je graag meewerken aan de toekomst van deze prachtige locatie?