Kunstresidentie Blauwhaus Wonderzoekscentrum

Kunstresidentie Getijdenmolen

Samen op wonderzoek met Mercator

Deze winter tovert kunstenaar Wim Wauman de getijdenmolen om tot het ‘Blauwhaus Wonderzoekscentrum’.

Blauwhaus is een artistiek-narratief concept en platform van kunstenaar Wim Wauman in samenwerking met illustrator en animatiefilmmaker Isabel Bouttens. Samen met een gelegenheidscollectief van andere makers, denkers en kunstenaars verbinden zij verhalen. Dat is precies wat zij zullen doen met de geschiedenis en nalatenschap van Gerard Mercator in het pop-up Blauwhaus Wonderzoekscentrummet kunstenaarsresidentie in de getijdenmolen.

Het wordt een dynamische kunstinstallatie en decor die de verbeelding prikkelen. Er is oog voor participatie en beleving van buurtbewoners, cultuurtoeristen en passanten. Ingericht als laboratorium voor artistieke co-creatie, studie en contemplatie, zal het team zich toeleggen op de herinterpretatie van Gerard Mercator. Spelenderwijs verkennen ze het cultureel potentieel van de erfgoedsite en formuleren ze voorstellen voor duurzame interventies, co-creaties en (bovenlokale) publieksbelevingen. Een artistieke verkenning van de toekomst van de Graventoren en getijdenmolen!

Bezoek

  • Het Wonderzoekscentrum is pubiek toegankelijk na afspraak of tijdens publieke activiteiten. Je vindt het programma hieronder. 
  • Groepsbezoeken (max. 10 p.) met Wim Wauman als gids zijn mogelijk op aanvraag.

Agenda