Praktisch

media:bynder:176c3183-edb8-404a-b630-b5300ec8d893
Het Kasteel van Poeke is een schitterend rococokasteel met daarrond een bosrijk park van 56 hectare. Het domein ligt in Poeke, een deelgemeente van Aalter, aan de rand van het Meetjesland. Het kasteel bezoek je met een gids, het domein is dagelijks gratis toegankelijk.

Adres

Kasteel van Poeke
Kasteelstraat 38
9880 Aalter
België
Bekijk routebeschrijving

Openingsuren

Het kasteeldomein is elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang. Het kasteel zelf is enkel te bezoeken onder begeleiding van een gids.

Gegidst bezoek:

Bereikbaarheid

Je bereikt het Kasteel van Poeke op verschillende manieren: zowel met de auto, het openbaar vervoer of met de fiets.

Openbaar vervoer

Met de trein reis je tot Aalter. Aan de voorkant van Aalter station vind je busperron 1. Van aan die halte neem je bus 87 richting Deinze. Na ongeveer een kwartier stap je af aan bushalte Lotenhulle Guldensporenplein. Van daaruit wandel je nog zo’n 20 minuten naar de ingang van de hoevesiten (nr. 36). Naar het kasteel (nr. 38) is nog een eindje verder stappen langs de Kasteelstraat.
Wie zijn of haar fiets meeneemt op de trein, kan de busreis uiteraard overslaan. Van aan Aalter station fiets je op zo’n 20 minuten tijd naar het kasteel.

Bekijk route

Fiets

Wie uit de buurt komt, kan het Kasteel van Poeke ook te voet of met de fiets bezoeken. Het domein ligt tussen de fietsknooppunten 8 en 9. Er is een fietsparking voorzien aan het koetshuis.

Auto

Het Kasteel van Poeke is vlot bereikbaar met de auto. Het domein ligt op zo’n 6 kilometer van de afrit Aalter (E40). Ter plaatse zijn er 12 parkeerplaatsen aan het koetshuis. Parkeren kan ook op de speelplaats van het voormalige dorpsschooltje in de Poekedorpstraat 61 in Poeke, op 150 meter van het kasteeldomein.

Toegankelijkheid

SVG

Aan het koetshuis is een parking met 12 plaatsen. In de Poekedorpstraat 61 (op 150m van het kasteeldomein) is ook een ruime parking op de speelplaats van het voormalige dorpsschooltje.

SVG

Het kasteeldomein is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het kasteel zelf is de benedenverdieping rolstoeltoegankelijk, mits hulp.

SVG

Er is een niet-bewaakte fietsparking aan het koetshuis.

SVG

Honden zijn welkom op het domein, maar moeten aan de leiband worden gehouden.

Faciliteiten

  • Hondenlosloopzone

  • Speelbos

  • Openbare toiletten

  • Picknicktafels

     

Je contactpersoon

Vragen?

Heb je nog vragen over het Kasteel van Poeke? Projectleider Bruno Paternoster staat klaar om ze te beantwoorden.