Kasteel van Poeke

media:bynder:176c3183-edb8-404a-b630-b5300ec8d893

Kasteelstraat 38, 9880 Aalter

Het kasteeldomein is elke dag vrij te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Het Kasteel van Poeke zelf is enkel te bezoeken met een gids.

Toegankelijkheid

SVG

SVG

SVG

SVG

In de kijker

Wat is er te doen?

Het kasteeldomein, een bosrijk park van 56 hectare groot, is een prachtige plek om in te wandelen. Je stuit er op historische troeven, zoals de Franse en Engelse tuinen, de prachtige dreven en het prachtig gerenoveerde koetshuis met de paardenstallen. De bijna 1.000 jaar geschiedenis van het Kasteel van Poeke kan je enkel ontdekken bij een gegidste rondleiding. 

Familieworkshop_kasteel Poeke_8-10-22 (14)

Praktisch

Het domein rondom het kasteel is elke dag vrij te bezoeken, van zonsopgang tot zonsondergang.
Het kasteel zelf kan je alleen bezoeken met een gids. Die regelt de reservatie van het kasteel. Families, verenigingen, scholen enz. kunnen een rondleiding boeken bij:

De geschiedenis van het Kasteel van Poeke

Het verhaal van dit rococokasteel gaat terug tot het jaar 1139. Door de eeuwen heen was het kasteel eigendom van verschillende adellijke families. Vandaag bouwt Toerisme Vlaanderen er aan een nieuwe toekomst.

media:bynder:22492b8c-b2df-4879-baef-70c3f560083b
VRT-PODWALKS-37
VRT en Toerisme Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een nieuwe app die een unieke en verhalende manier van wandelen in Vlaanderen introduceert.

Veelgestelde vragen

Kan ik het kasteel gegidst bezoeken?

Groepen kunnen een gegidste rondleiding in het kasteel boeken. Het is helaas niet mogelijk om individueel aan te sluiten bij een al bestaande groep. Een gegidst bezoek vraag je aan bij één van onderstaande partners:

Mag mijn hond vrij loslopen op het domein?

Er is een grote hondenlosloopweide op het domein. Daar mag uw hond zich helemaal uitleven. Op de rest van het domein moet de hond aan de leiband. Zo vermijden we dat de vele dieren in het domein niet schrikken of achterna worden gezeten, en dat alle bezoekers zich op hun gemak kunnen voelen in en rond het Kasteel van Poeke.

Je contactpersoon

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen over het Kasteel van Poeke? Projectleider Bruno Paternoster staat klaar om ze te beantwoorden.