Kasteel van Poeke - inspiratiedagen - Marlies Vergote_70

Wandelen en picknicken

Het kasteeldomein van Poeke is goed voor 56 hectare aan rust en stilte. Ontdek die natuurlijke pracht tijdens een (gegidste) natuurwandeling, tijdens de Poekekasteelwandeling die je langs alle troeven op en rond het domein brengt of tijdens de Belevingswandeling die je meer leert over de voormalige kasteelheer baron Amedée Pycke de Peteghem. Of geniet van de sereniteit op het domein bij een gezellige picknick in de Engelse tuin.

Natuurwandeling met gids

Beleef de prachtige natuur en gewijde stilte van Poeke tijdens een gegidste wandeling. Leer meer over de fauna en flora en ontdek enkele verborgen pareltjes, begeleid door een expert ter zake.

Van april tot november neemt een Aalterse gids je elke eerste zondag van de maand mee op een gratis gegidste natuurwandeling op het domein. Plaats van afspraak: de parking van het koetshuis, Kasteelstraat 38, Aalter.

7 april 202414.30 uurVoorjaarsbloeiers in het park
5 mei 202414.30 uurLente in het Poekepark
2 juni 202414.30 uurNatuur- en erfgoedwandeling
1 september 202414.30 uurBomenwandeling 'Ken een boom'
6 oktober 202414.30 uurHoe machtig zijn de bomen?
3 november 202414.30 uurHerfstsfeer in het park

 

Belevingswandeling: de herrijzenis van baron Pycke de Peteghem

Ben je een kasteelheer of –dame in het diepst van je gedachten? Wil je weten hoe het er eeuwen geleden aan toe ging in dit statige kasteel? Niemand minder dan baron Amedée Pycke de Peteghem verrijst daarvoor uit de dood. De voormalige kasteelheer neemt je mee op sleeptouw langs het kasteel, het domein en al haar verhalen.

Info en reservatie: Meetjeslandse Gidsen.

Poekekasteelwandeling

Van het feeërieke kasteel met zijn spitse torens naar de walgracht, langs het prachtige park en de stenen Artemeersmolen tot aan de grens met bloemendorp Kanegem. Tijdens de Poekekasteelwandeling (9 km) ontdek je alle troeven van dit domein. De volledige route is bewegwijzerd. Ontdek de wandeltocht hier of bestel een papieren wandelkaart, inclusief extra weetjes.

Je contactpersoon

Vragen?

Heb je nog vragen over het Kasteel van Poeke? Projectleider Bruno Paternoster staat klaar om ze te beantwoorden.