Kasteelwandeling Poeke

Wandelen en picknicken

Het kasteeldomein van Poeke is goed voor 56 hectare aan rust en stilte. Ontdek die natuurlijke pracht tijdens een (gegidste) natuurwandeling, de Poekekasteelwandeling langs alle troeven op en rond het domein en de Belevingswandeling rond de voormalige kasteelheer baron Amedée Pycke de Peteghem. Of geniet van de sereniteit op het domein bij een gezellige picknick in de Engelse tuin.

Natuurwandeling met gids

Beleef de prachtige natuur en gewijde stilte van Poeke tijdens een gegidste wandeling. Leer meer over de fauna en flora en ontdek enkele verborgen pareltjes, begeleid door een expert ter zake.

Van april tot november nemen we je elke eerste zondag van de maand mee op een gratis gegidste natuurwandeling op het domein. Plaats van afspraak: de parking van het koetshuis, Kasteelstraat 38, Aalter.

2 april 202315 uurVoorjaar in het park
7 mei 202315 uurKruidenwandeling
4 juni 202315 uurBeheer van waardevolle graslanden
2 juli 202315 uurGezinswandeling
6 augustus 202315 uurZomer in het park
3 september14 uurSporen zoeken van dieren
1 oktober 202314 uurHerfst: voorbereiding op de winter
5 november 202314 uur

Gezwam

 

Belevingswandeling: de herrijzenis van baron Pycke de Peteghem

Ben je een kasteelheer of –dame in het diepst van je gedachten? Wil je weten hoe het er eeuwen geleden aan toe ging in dit statige kasteel? Niemand minder dan baron Amedée Pycke de Peteghem verrijst daarvoor uit de dood. De voormalige kasteelheer neemt je mee op sleeptouw langs het kasteel, het domein en al haar verhalen.

Info en reservatie: Meetjeslandse Gidsen.

Poekekasteelwandeling

Van het feeërieke kasteel met zijn spitse torens naar de walgracht, langs het prachtige park en de stenen Artemeersmolen tot aan de grens met bloemendorp Kanegem. Op de Poekekasteelwandeling (9 km) ontdek je alle troeven van dit domein. De volledige route is bewegwijzerd. Ontdek de wandeltocht hier of bestel een papieren wandelkaart, inclusief extra weetjes.

Je contactpersoon

Vragen?

Heb je nog vragen over het Kasteel van Poeke? Projectleider Bruno Paternoster staat klaar om ze te beantwoorden.