Toerisme Vlaanderen zoekt uitbaters voor horeca en buurtwinkel in Kasteel van Leut

Kasteel van Leut
media:bynder:0b4e1dde-9904-4329-82c3-b4c4569fcf22
Toerisme Vlaanderen opent deze zomer opnieuw de deuren van het Kasteel van Leut en zoekt lokale partners om het zomerevent mee vorm te geven. Zo komen er op de site onder meer tijdelijke kampeerlogies, een pop-up zomerbar en een buurtwinkel met lokale en duurzame producten.

Vorige zomer organiseerde Toerisme Vlaanderen een bevraging bij bewoners en bezoekers en daaruit bleek dat de meerderheid van de mensen graag ‘Eten en drinken’, ‘Natuurbeleving’ en ‘Kunst en cultuur’ op de kasteelsite onderbrengen. Op basis van deze cijfers wil Toerisme Vlaanderen deze zomer enkele projecten uittesten om te kijken welke invulling het beste past op het kasteeldomein. Zo komt er naast een kunstexpo ook een tijdelijke horeca invulling en een tijdelijke buurtwinkel

Deze experimenten zijn nog geen definitieve keuzes voor de uiteindelijke herbestemming, maar geven wel een eerste richting van wat het zou kunnen zijn. Tijdens de zomer van 2023 kunnen de bewoners en bezoekers feedback geven op deze experimenten om zo verder mee de herbestemming van het Kasteel van Leut te bepalen.   

Om het zomerevent mee vorm te geven, is Toerisme Vlaanderen op zoek naar partners voor de uitbating van tijdelijke kampeerlogies, een tijdelijke zomerbar en een tijdelijke buurtwinkel. Toerisme Vlaanderen wil samen met de lokale ondernemers van het Kasteel van Leut ook deze zomer een plek van ontmoeting maken. Meer informatie over de oproep kan je vinden op https://toerismevlaanderen.be/nl/thema/erfgoed/kasteel-van-leut.

Het kasteel van Leut wordt één van de speerpunten binnen het nieuwe Vlaamse kastelen- en tuinennetwerk dat we nationaal en internationaal gaan promoten. Wat we hier in Leut aan het doen zijn met dit kasteeldomein past ook perfect in ‘Reizen naar Morgen’, de strategische visie van Toerisme Vlaanderen waarin toerisme niet langer als een doel op zich wordt gezien, maar als een middel om zowel de plaats, de omwonenden als de lokale ondernemers te laten floreren. Die visie vormt trouwens ook de hoeksteen van mijn toeristisch beleid.

Het kasteel Vilain XIIII bevindt zich tussen Leut en Meeswijk in de gemeente Maasmechelen. Het kasteelpark sluit aan op de riviervallei van de Maas, met aan de overkant van de rivier Nederland.  

Voorwaarden om je kandidaat te stellen

Oproepen Camping - Kasteel van Leut
Oproepen Winkel - Kasteel van Leut
Oproepen Zomerbar - Kasteel van Leut

Gerelateerde items

Erik en Charlotte gaven elkaar het jawoord in het Kasteel van Leut
Meer dan 200 jaar na het enige en destijds meteen ook laatste huwelijk in het kasteel van Leut is er opnieuw een koppel gehuwd in deze unieke omgeving.