Van Smaakmachine tot Smaakhal: de 8 bouwstenen van de Smaakhaven

Smaakhaven
media:bynder:3bf33ba9-f4e5-4606-bf28-6268b69add44

Jouw contactpersoon

Gastronomie is een essentieel onderdeel van onze Vlaamse cultuur. Dat willen we in de Smaakhaven zowel ondersteunen, versterken als delen. Op basis van die 3 pijlers, uitgewerkt in 8 concepten, zal de Smaakhaven de komende jaren steeds meer vorm krijgen.

De Smaakhaven wordt hét uitstalraam van culinair Vlaanderen. Een open huis waar al wie gepassioneerd met voeding bezig is, samenkomt om onze culinaire traditie, innovatie en reputatie te versterken en met de wereld te delen. Bezoekers uit binnen- en buitenland, buurtbewoners en food professionals zullen hier unieke smaken en innovatieve, duurzame producten en ideeën uit heel Vlaanderen kunnen ontdekken.

8 bouwstenen

Gastronomie is een essentieel onderdeel van onze Vlaamse cultuur. Dat willen we in de Smaakhaven zowel ondersteunen, versterken als delen. Op basis van deze 3 pijlers, uitgewerkt in 8 bouwstenen, zal de Smaakhaven de komende jaren steeds meer vorm krijgen.

De Smaakmachine

De Smaakmachine wordt het kloppende culinaire hart van de Smaakhaven, een centrale keuken van wereldklasse waar chefs en studenten samen creëren, leren en experimenteren.

De Smaaktafel

Nadien schuiven we aan aan de Smaaktafel, dé gastentafel waar de chefs en studenten hun creaties voorschotelen aan een internationaal publiek.

De Smaakstudio

De Smaakstudio zorgt voor smaakvolle audiovisuele content. Zo reikt de invloed van de Smaakhaven tot ver buiten de landsgrenzen. Met een sterk digitaal verhaal zetten we onze Vlaamse smaakmeesters internationaal op de kaart.

De Smaakbar

Gastronomie draait natuurlijk niet alleen om eten. In de Smaakbar kunnen smaakmeesters en bezoekers de enorme diversiteit aan regionale dranken, bieren en wijnen proeven.

De Smaakzaak

De Smaakzaak wordt hét uitstalraam van culinair Vlaanderen, met duizenden unieke smaken en producten uit elke regio. Smaaklovers krijgen de nodige uitleg en achtergrond over de producten en kunnen ze meteen aankopen.

De Smaakdemo

Eerst liever proeven? Dat kan! In de Smaakdemo krijgen producenten en promotors de kans om hun product in de kijker te zetten en te laten proeven. Ook een demonstratie is hier mogelijk, om zo de talrijke innovaties uit onze food- en agro-industrie in de kijker te zetten.

Smaakwerken

Met het Smaakwerken biedt de Smaakhaven een inspirerende multifunctionele werkruimte waar iedereen met een passie voor smaak en andere creatievelingen terechtkunnen. Dit wordt de perfecte omgeving voor frisse ideeën en samenwerkingen.

De Smaakhal

Tot slot vind je buiten het hoofdgebouw de Smaakhal, een polyvalente open ruimte waar kleine culinaire events kunnen worden opgezet. 

Met deze krachtige mix van invullingen zal de Smaakhaven culinair Vlaanderen versterken en op de kaart zetten in binnen-en buitenland. 

Meer over het concept

Download de presentatie

Smaakhaven concept ©Gunnar BASTIEN, Gum bv
Presentatie concept Smaakhaven

De Smaakhaven moet een echte ontmoetingsplek worden voor culinaire ondernemers. Daarom willen we nu al luisteren naar hun inbreng.

Heb je een vraag of een idee? Of ben je op zoek naar een pop-uplocatie in hartje Antwerpen om je wildste plannen waar te maken? Neem dan contact op met projectmanager Sofie Van Den Bossche.

Jouw contactpersoon