Zoektocht naar multidisciplinair ontwerpteam van start

Smaakhaven
Loodswezen Antwerpen_Alfavision (38)
Een nieuw jaar, een nieuwe stap in het verhaal van de Smaakhaven. AG Vespa heeft zonet de zoektocht naar een multidisciplinair ontwerpteam ingezet voor de realisatie van de Smaakhaven, een culinair centrum in het Loodswezengebouw en de boeienloods.

Eind vorig jaar konden de buurtbewoners een eerste keer kennismaken met de Smaakhaven. Dat gebeurde tijdens een infomoment over de goedkeuring van het definitieve ontwerp voor de heraanleg van de Loodswezensite.

Vandaag heeft AG Vespa een wedstrijd op poten gezet om het perfecte ontwerpteam te strikken. Het team staat voor een boeiende, uitdagende mix van restauratie, renovatie en herbestemming van het Loodswezengebouw en de boeienloods. Tegelijk moet het ook rekening houden met allerlei factoren binnen haar ontwerp, zoals: architecturale kwaliteit, de waarde van het erfgoed, integreren van nieuwe behoeften en noden in de bestaande context, duurzaamheid, economisch verantwoordelijke verwezenlijking etc.

De Smaakhaven wordt hét uitstalraam van culinair Vlaanderen. Een open huis waar al wie gepassioneerd met voeding bezig is, samenkomt om onze culinaire traditie, innovatie en reputatie te versterken en met de wereld te delen. Bezoekers uit binnen- en buitenland, buurtbewoners en food professionals zullen hier unieke smaken en innovatieve, duurzame producten en ideeën uit heel Vlaanderen kunnen ontdekken. Uitgewerkt in 8 bouwstenen, zal de Smaakhaven de komende jaren steeds meer vorm krijgen.

Meer info over de studieopdracht voor de realisatie van de Smaakhaven via deze link