Ondernemers

media:bynder:aa2f4e6e-0ccb-47fd-8aaa-fb7367dd474c
Het Rubenskasteel krijgt een nieuwe toekomst. Jouw ideeën, evenement of andere plannen kunnen daar deel van uitmaken. Hieronder alvast wat praktische informatie over het kasteel en het omliggende domein.

De toekomst

Wat brengt de toekomst?

- Een interactief belevingscentrum gewijd aan Rubens
- Meeting- en congresfaciliteiten in het kasteel
- Een brasserie die werkt met de oogst uit de eigen moestuin 
- Historisch gastenverblijf met 11 kamers
- Vergaderruimte voor lokale verenigingen en ondernemingen 

We zoeken nog enthousiaste ondernemers om mee te schrijven aan dit verhaal! Geprikkeld?

Laat van je horen

 

Adres

Rubenskasteel
Steendreef 77
1982 Elewijt
België
Bekijk routebeschrijving

Oppervlaktes en voorzieningen

Het Rubenskasteel is een kasteel met omwalling en een U-vormig neerhof in een groene omgeving met vijvers en parken. Het domein ligt op een strategisch interessante plek in Elewijt, op de as Antwerpen-Brussel. Het totale domein is 8 hectare groot.

Het kasteel en neerhof hebben een nuttige oppervlakte van zo’n 2.650 m². Al die ruimtes hebben een vrije hoogte van minstens anderhalve meter. Het domein is volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan ingevuld als parkgebied. De gevels en daken op dit domein zijn beschermd, het interieur is dat niet.

Het kasteel: het gelijkvloers en de eerste twee verdiepingen beslaan 952 m², de zolders 94 m² en de kelders 212 m². Die laatste hebben een vrije hoogte van maximum 1,75 tot 2 meter.
Het gastenverblijf: het gelijkvloers en de eerste verdieping beslaan 436 m², de zolder 94 m². Er is ook een kelder van 6 m² groot, met een vrije hoogte van maximum anderhalve meter.

De rentmeesterswoning: het gelijkvloers en de eerste verdieping beslaan 234 m². De kelders zijn 39 m² groot, met een vrije hoogte van maximum 2 meter.

De noordelijke vleugel van het Neerhof: het gelijkvloers en de toren beslaan 327 m², de zolder is 223 m² groot. Er is ook een kelder van 24 m² met een vrije hoogte van maximum 1,55 tot 2 meter.

SVG

Idee?

Heb je een idee voor een evenement of tijdelijke invulling voor deze locatie? Ben je een lokale ondernemer en wil je een initiatief op poten zetten?

Veelgestelde vragen

Kan ik een event organiseren?

Ja zeker, meer info is hier te vinden.

Kan ik als ondernemer participeren in de toekomst van de sites?

Dat kan zeker. Meer informatie is te vinden via deze link.

Kan ik nog nieuwe voorstellen doen voor de nieuwe invulling van het Rubenskasteel?

Indien het voorstel in de lijn ligt van wat momenteel op tafel ligt, horen we het graag. Voorstellen mailen naar rubenskasteel@toerismevlaanderen.be

Je contactpersoon

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen over het Rubenskasteel? Projectleider Kristof Lataire staat klaar om ze te beantwoorden.