Rubenskasteel

Elewijt
Rubenskasteel
Het Rubenskasteel in Elewijt draagt een duizendjarige geschiedenis met zich mee. Dit statige domein vond zijn naam en grandeur als buitenverblijf van Peter Paul Rubens. De Vlaamse Meester bracht er de laatste jaren van zijn leven door. Dit imposante erfgoed krijgt nu een nieuwe toekomst.
Rubenskasteel
Het kasteel is vandaag al een unieke plek voor al je evenementen. Deze zomer zorgt Stories Unfold er voor inspiratie en verwondering.
Kasteelwarming
Het Rubenskasteel draagt een geschiedenis van ruim 1.000 jaar in zich, maar heeft ook een toekomst. De verhalen van deze plek mogen nooit verloren gaan.

Aankomende evenementen

Stories Unfold

Deze zomer wordt het Rubenskasteel voor drie maanden ondergedompeld in een sfeer van verwondering, verbinding, verbeelding en inspiratie. Vanaf 1 augustus tot en met 29 oktober geniet je van een veelzijdig programma van concerten, workshops, kunst, theater, een zomerbar, kinderactiviteiten, natuurbeleving en nog veel meer.

Rubenskasteel
Het Rubenskasteel
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir heeft samen met Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen, bekendgemaakt welke 2 scenario’s er op tafel liggen.
Familieworkshop Kasteel van Poeke

Ga jij graag aan de slag als vrijwilliger op één of meerdere van onze erfgoedsites?

Hoewel er niet het hele jaar door en niet op elke site vrijwilligers nodig zijn, noteren we wel graag alvast jouw gegevens. Van zodra er hulp nodig is, contacteren we jou vervolgens.

Geïnteresseerd? Laat je gegevens achter via dit formulier.