Kom verborgen schatten ontdekken in het archeologie pop-uphuis 'De Tuin van het Verleden'

Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster
Tuin van het Verleden

Jouw contactpersoon

Kristof Lataire
Kristof Lataire
Projectleider Sint-Godelieveabdij - Minderbroeders Kapucijnenklooster

De Archeologiedagen op 24, 25 en 26 mei geven het startschot van het archeologie pop-uphuis in de tuin van de Sint-Godelieveabdij. Hier kan je archeologen live aan het werk zien en ontdekken welke verborgen, historische schatten ze blootleggen.

De deuren van de Sint-Godelieveabdij zijn sinds enkele maanden gesloten voor restauratiewerken, maar de abdijtuin verwelkomt opnieuw publiek via het archeologie pop-uphuis ‘De Tuin van het Verleden’. 

Bezoek nog tot 13 oktober het pop-uphuis en volg de rondleidingen langs de putten en graafsleuven, waar je de archeologen live aan het werk kan zien. Raadpleeg de interactieve kaart van Brugge en ontdek waar er archeologisch onderzoek is uitgevoerd, verpoos even in de cinemaruimte met een carrousel aan video’s over archeologie in Vlaanderen, ga zelf aan de slag door grond te zeven en vondsten te wassen, laat je betoveren door straattheater, geniet met de kinderen van enkele voorleessessies en stel al je archeologische vragen aan onze ‘Archeologische Intelligentie (AI)’.

Praktisch:

De Tuin van het Verleden is open van woensdag tot en met zaterdag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de zomermaanden is het pop-uphuis elke dag open.

​Inschrijven voor de voorleessessies doe je hier.

Datum

Van vrijdag 24 mei 2024 10:00 tot zondag 13 oktober 2024 17:00

Locatie

Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster

Locatie

Boeveriestraat 45
8000 Brugge
België
View directions