Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster

Brugge
Sint-Godelieve abdij 09 © Lea Winkeler
De Boeveriestraat in Brugge is al eeuwenlang een plek van gewijde, spirituele activiteit. Vier eeuwen geleden namen de zusters Benedictinessen er hun intrek in de Sint-Godelieveabdij. Zo’n 250 jaar later volgden de Minderbroeders Kapucijnen aan de overkant van de straat. Deze sacrale erfgoedlocaties krijgen samen een nieuwe toekomst. Welkom in de tuin van heden.

Ontdek de Sint-Godelieveabdij als nooit tevoren

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen lanceert VRT haar nieuwe app VRT PodWalks. In de podwalk over de Sint-Godelieveabdij neemt Arnout Hauben je mee naar West-Brugge, een unieke wijk, afgesneden van de rest van het centrum door de ringweg en daarom een verborgen pareltje. Een prachtig hoogtepunt in de wijk is de Sint-Godelieveabdij, waar vroeger zusters in stilte werkten.

VRT-PODWALKS

Aankomende evenementen

Godelieve abdij
West-Brugge is een unieke wijk. Afgesneden van de rest van het centrum door de ringweg en daarom een verborgen pareltje.

Meewerken?

We maken nu al werk van de nieuwe moes-, kruiden- en bloementuin van de abdij. Heb je groene vingers en goesting om deel uit te maken van de gemeenschap die zich straks over de tuin ontfermt, laat het ons dan weten.

Sint-Godelieveabdij-149 © Thomas De Boever