Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster

Brugge
De Sint-Godelieveabdij
De Boeveriestraat in Brugge is al eeuwenlang een plek van gewijde, spirituele activiteit. Vier eeuwen geleden namen de zusters Benedictinessen er hun intrek in de Sint-Godelieveabdij. Zo’n 250 jaar later volgden de Minderbroeders Kapucijnen aan de overkant van de straat. Deze sacrale erfgoedlocaties krijgen samen een nieuwe toekomst. Welkom in de tuin van heden.

Oproep vrijwilligers

Oproep vrijwilligers

Helpende handen gezocht voor het inpakken van roerend erfgoed in de Sint-Godelieveabdij

In het voorjaar van 2024 beginnen de restoratie- en opknapwerken. Honderden waardevolle kunstobjecten en voorwerpen dienen daarom te worden ingepakt en verhuisd. Hiervoor willen we graag een beroep doen op vrijwilligers.

Aankomende evenementen

De Sint-Godelieveabdij
Nog tot eind dit jaar kan je genieten van de rust en stilte in de boomgaard van de Sint-Godelieveabij.
Weg van de Zusters
Wandeltocht van Gistel naar Brugge.
Echo's van 400 jaar Sint-Godelieveabdij in Brugge - Lode Aerts, Brigitte Beernaert, Piet Boncuqet e.a., uitgegeven door Toerisme Vlaanderen
Naar aanleiding van het 400jaar bestaan van Sint-Godelieveabdij, Toerisme Vlaanderen brengt een rijk geïllustreerd koesterboek uit puntige, bondige verhalen.

Meewerken?

We maken nu al werk van de nieuwe moes-, kruiden- en bloementuin van de abdij. Heb je groene vingers en goesting om deel uit te maken van de gemeenschap die zich straks over de tuin ontfermt, laat het ons dan weten.

De Sint-Godelieveabdij