Triënnale Brugge zet abdij en kloostertuin in de kijker

Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster
'Common thread' van SO-IL
Triënnale Brugge brengt van 13 april tot 1 september hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge, waaronder de Sint-Godelieveabdij en de tuin van de Kapucijnenkerk, die voor het eerst weer toegankelijk zal zijn.

Driejaarlijks wordt een selectie (inter)nationale kunstenaars en architecten uitgenodigd om nieuwe tijdelijke interventies voor te stellen die in dialoog treden met de omgeving. Voor deze 4de editie gaat Triënnale Brugge op zoek naar de verborgen mogelijkheden van de stad met als thema ‘Spaces of Possibility’.
Vanaf februari verschijnen op twaalf verschillende plaatsen de werken geleidelijk aan in het straatbeeld, waaronder ter hoogte van de Sint-Godelieveabdij. Het Thaise architectuurbureau Bangkok Project Studio bouwt namelijk aan de overzijde van het Koning Albert I-park een hedendaagse klokkentoren: een houten uitkijkplek die een vergeten stukje park aanduidt. 
Het New Yorkse bureau SO-IL palmt dan weer de tuin van de Kapucijnenkerk in. Bekijk hier een filmpje van 'Common Thread' in de Franciscustuin.

 

'The tower of balance' van Bangkok Project Studio

Datum

Van zaterdag 13 april 2024 00:00 tot zondag 1 september 2024 00:00

Locatie

Sint-Godelieveabdij & Minderbroeders Kapucijnenklooster

Prijs

Gratis
Affiche Triënnale Brugge 2024