Zomer in Leut

Zomer in Leut 2023

Onder de naam 'Zomer in Leut' maken van het kasteeldomein een plek van connectie en ontmoeting. Er is een expo, buurtwinkel en zomerbar. En je kan er zelfs overnachten.

Datum

Van zondag 2 juli 2023 11:00 tot donderdag 31 augustus 2023 23:00

Locatie

Kasteel van Leut
Dreef 148
3630 Maasmechelen
België
Bekijk routebeschrijving

Beleef de ultieme kampeerervaring op de kasteelglamping of ontspan en geniet van de zomerse sfeer in de gezellige zomerbar. In het kasteel is er ook de prachtige kunstexpo 'STRAUM' van de Maasmechelse Kunstkring MaKK.

Tijdens 'Zomer in Leut' is er op het domein ook een pop-up buurtwinkel met een breed scala aan lokale producten. Voor kinderen is er tenslotte een kinderwandeling voorzien: de route 'Op stap met Sarah' van Ketnet Junior brengt je op speelse wijze langs de mooiste plekjes van het kasteeldomein.

Kasteelglamping

Overnachten op het kasteeldomein van Leut is een ontspannende en unieke setting? De tijdelijke kasteelglamping beschikt over 7 unieke kampeerverblijven die telkens vernoemd zijn naar de 7 dochters van voormalige kasteelheer Graaf Charles Vilain XIIII. Wakker worden doe je met een fantastisch zicht op de unieke bomen van het kasteeldomein.

 

Expo 'Straum'

In het kasteel wordt een tijdelijke expo ingericht die gratis te bezoeken is. Maak kennis met de kunstenaars van het lokale kunstcollectie MaKK die onder leiding van curator Joke Hanssen deze prachtige expo in het kasteel wisten in te richten.

Gratis te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 18.00 uur.

 

Zomerbar Bar Veertien

Voor een lekker hapje en drankje kan je terecht in het voormalige koetshuis, waar zomerbar Bar Veertien zijn intrek neemt. Lokale ondernemers Lauren en Stefan brengen lentefrisse zomerhapjes en heerlijke lokale dranken. Tijdens de zomer organiseren ze ook diverse foodevents met een muzikaal tintje. En ook voor kleinere privé evenementen kan je bij hen terecht.

Open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 20.00 uur.

 

Burenwinkel

Lokale en ambachtelijke producten kan je vinden in de Burenwinkel die onderdak vindt in de kelders van het kasteel. Kom Limburgse parels ontdekken en steun zodoende de lokale handelaars want lokaal én sociaal, dat is een duurzame combinatie.

Open op woensdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 17.00 uur.

 

Kinderwandeling 'Op stap met Sarah'

Voor kinderen is er een kinderwandeling voorzien: de route 'Op stap met Sarah' van Ketnet Junior brengt je op speelse wijze langs de mooiste plekjes van het kasteeldomein. Tijdens de interactieve wandeling van ongeveer 3 km laat Sarah je bewegen, dansen, spelletjes spelen en nog veel meer.

Affiche Zomer in Leut
Affiche Zomer Expo Straum
Op stap met Sarah

Praktische info

  • Er is parking voorzien op het domein, ook met de fiets ben je welkom!
  • De expo is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Jouw contactpersoon