Wat is er te doen?

media:bynder:1b363096-0785-49fe-b593-e6ddbf542fb5

Steendreef 77, 1982 Elewijt

Momenteel enkel toegankelijk voor publiek tijdens openbare evenementen

Toegankelijkheid

SVG

SVG

SVG

Wat is er te doen?

Bij The Ruby vind je in de oude orangerie vandaag al een unieke plek voor al je meetings, teambuildings, privé-evenementen en workshops. Van 1 augustus tot 10 oktober 2023 wordt het domein de thuisbasis van Stories Unfold. Het totaalconcept dompelt de site drie maanden lang onder in inspiratie, verwondering, verbinding en verbeelding.

media:bynder:37b60782-d6de-4e3c-b1c8-ffcfb5264e62

Praktisch

Het domein is momenteel enkel publiek beschikbaar tijdens evenementen, zoals Stories Unfold. Via The Ruby vind je er wel al een prachtlocatie voor al je evenementen.

 

De geschiedenis van het Rubenskasteel

Het verhaal van het Rubenskasteel begon ruim 1.000 jaar geleden, maar het domein verwierf zijn grandeur pas echt in de 17de eeuw. Toen nam Vlaamse Meester Peter Paul Rubens er zijn intrek. De barokgrootheid bracht er zijn oude dag door en woonde er tot aan zijn dood. Sindsdien draagt dit domein zijn naam.

Rubenskasteel 41 © Frans Van Esch
media:bynder:1b363096-0785-49fe-b593-e6ddbf542fb5
De kogel is door de kerk - of liever, door het kasteel: het Rubenskasteel wordt een bruisende plek gewijd aan Rubens, met een brasserie, gastenverblijf,...

Iets organiseren?

Wil je graag iets organiseren op het kasteeldomein? The Ruby ontvangt je met open armen voor al je meetings, teambuildings, workshops en andere events. Voor alle andere vragen kan je terecht bij Stray, dat instaat voor de tijdelijke invullingen op dit bijzondere domein.

Ga naar The RubyGa naar Stray 

 

media:bynder:274b9b75-3aaf-4dfa-bd5f-c4e212a2cda9

Veelgestelde vragen

Kan ik het domein bezoeken?

Het domein is voor de individuele bezoeker enkel toegankelijk indien er pop-up activiteiten worden georganiseerd. Meer info is hier te vinden.

Wat komt er in het Rubenskasteel?

Het Rubenskasteel wordt een bruisende plek met een belevingspark en -centrum gewijd aan Rubens, meeting- en congresfaciliteiten, een brasserie, een gastenverblijf en vergaderruimtes voor lokale verenigingen en ondernemingen. Meer informatie via deze link.

Hoe kan ik op de hoogte blijven?

Je kan je inschrijven op de nieuwsbrief of mailen naar rubenskasteel@toerismevlaanderen.be

Je contactpersoon

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen over het Rubenskasteel? Projectleider Kristof Lataire staat klaar om ze te beantwoorden.