Stories Unfold goed voor bijna 30.000 bezoekers

Rubenskasteel
media:bynder:80b15660-04b3-47d9-b61c-5799e0272dd3
Bedankt aan iedereen tijdens Stories Unfold het Rubenskasteel een bezoekje kwam brengen! Behalve die mooie opkomst was het festival ook een toonbeeld van passie en toewijding van de buurt en vrijwilligers. “Zij vormden de ziel van het herwaarderingsfestival en zorgden voor een gemeenschapsgevoel”, zei Peter De Wilde, CEO van Toerisme Vlaanderen daarover heel treffend.

Het festival ging afgelopen zomer op 4 augustus van start en klokte op 29 oktober af op bijna 30.000 bezoekers tijdens de afsluitende Rubensfeesten. "Het succes van Stories Unfold is in grote mate te danken aan de passie en toewijding van de vele buurtbewoners en vrijwilligers. Zij vormden de ziel van het herwaarderingsfestival en zorgden voor een gemeenschapsgevoel. Stories Unfold heeft zich de voorbije maanden bewezen als een unieke gebeurtenis op de Rubenssite en heeft de ontbrekende puzzelstukken gelegd voor de herwaardering van het Rubenskasteel”, aldus Peter De Wilde.

Het succes van Stories Unfold laat zich ook meten in duurzaamheid. Door milieubewuste keuzes te maken, legde het festival een blauwdruk voor de organisatie van duurzame events in de toekomst.

Stories Unfold wilde ook kasteeleigenaars en -uitbaters inspireren om vanuit verschillende invalshoeken naar de herwaardering van hun eigen domeinen te kijken. Het festival introduceerde daarom in primeur het allereerste netwerkmoment voor landgoedeigenaren. De opgedane kennis wordt momenteel geëvalueerd en zal eind februari 2024 gedeeld worden.