De Sint-Godelieveabdij en het Minderbroeders Kapucijnenklooster bouwen aan een nieuwe toekomst. Passen jouw ideeën, evenementen of andere plannen in dat plaatje? Dan kunnen ze misschien deel uitmaken van die toekomst. Hieronder alvast wat praktische informatie over de abdij en het klooster.

Gekozen scenario’s

De toekomst voor deze sites is in volle ontwikkeling. In het voorjaar van 2024 lanceren we een marktbevraging om op zoek te gaan naar de juiste exploitant voor de Sint-Godelieveabdij. Deze reportage geeft al een voorsmaakje van hoe die toekomst eruit kan zien. Is je interesse al gewekt? Neem gerust contact op. Het toekomstscenario voor het Minderbroeders Kapucijnenklooster volgt later.

Praktisch

Adres

Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 45
8000 Brugge
België
Bekijk routebeschrijving

Adres

Minderbroeders Kapucijnenklooster
Boeveriestraat 18
8000 Brugge
België
Bekijk routebeschrijving

Documenten

Om de basis te leggen voor het masterplan voor de globale restauratie en herbestemming van de Sint-Godelieveabdij deden wij een open oproep. Het winnende ontwerp is van de hand van B-architecten, B-juxta en partners. In onderstaande studieopdracht lees je meer over hun observaties, visie en plannen. 

Veelgestelde vragen

Kan ik als ondernemer participeren in de toekomst van beide sites?

In het voorjaar van 2024 stellen we voor de Sint-Godelieveabdij de functies open waarvoor we ondernemers zoeken. Geïnteresserde ondernemers kunnen zich vanaf dan aanmelden. Voor het Minderbroeders Kapucijnenklooster is hier nog geen exacte timing voor.

Wat is de meerwaarde van het herwaarderings- en herbestemmingstraject voor mezelf als ondernemer?

Binnen de filosofie van Reizen naar Morgen kan je als ondernemer je bedrijfsactiviteit een inhoudelijk meerwaarde geven die verder gaat dan louter economisch rendement.

Kan ik nog nieuwe voorstellen doen voor dit pilootproject?

Dat kan. Als ze passen binnen de uitgetekende toekomstconcepten die nu op tafel liggen.

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen over de Sint-Godelieveabdij en/of het Minderbroeders Kapucijnenklooster?
Projectleider Kristof Lataire staat klaar om ze te beantwoorden.

Je contactpersoon

Kristof Lataire
Kristof Lataire
Projectleider Sint-Godelieveabdij - Minderbroeders Kapucijnenklooster