Wat is er te doen?

De Sint-Godelieveabdij

Boeveriestraat 18 & 45, 8000 Brugge

Momenteel is enkel de boomgaard van de Sint-Godelieveabdij te bezoeken

Toegankelijkheid

SVG

SVG

SVG

SVG

Het slotklooster van de Sint-Godelieveabdij is momenteel nog gesloten voor bezoekers, net als het Minderbroeders Kapucijnenklooster. De boomgaard van de abdij is wel vrij toegankelijk voor het publiek.

In de kijker

Wat is er te doen?

De Sint-Godelieveabdij en het Minderbroeders Kapucijnenklooster zijn twee stille oases in hartje Brugge. De abdij en het klooster worden nu gerenoveerd, daarna worden ze opengesteld voor publiek. In de tussentijd kom je genieten van de rust en stilte in de abdijboomgaard.

De Sint-Godelieveabdij

Praktisch

De Sint-Godelieveabdij en het Minderbroeders Kapucijnenklooster zijn momenteel gesloten voor renovatie. Na die werkzaamheden zijn beide sites te bezoeken.

De geschiedenis van klooster en abdij

De Sint-Godelieveabdij en het Minderbroeders Kapucijnenklooster zijn plekken van spirituele activiteit. De abdij van de Benedictessen hield 400 jaar de poorten gesloten voor de buitenwereld. De Kapucijnen leidden een sacraal leven ten dienste van de gemeenschap. Hun geschiedenis is al honderden jaren verbonden met die van Brugge.

De Sint-Godelieveabdij

Meewerken?

We maken nu al werk van de nieuwe moes-, kruiden- en bloementuin van de abdij. Heb je groene vingers en goesting om deel uit te maken van de gemeenschap die zich straks over de tuin ontfermt, laat het ons dan weten.

De Sint-Godelieveabdij

Minderbroeders Kapucijnenklooster

Echo's van 400 jaar Sint-Godelieveabdij in Brugge - Lode Aerts, Brigitte Beernaert, Piet Boncuqet e.a., uitgegeven door Toerisme Vlaanderen
Naar aanleiding van het 400jaar bestaan van Sint-Godelieveabdij, Toerisme Vlaanderen brengt een rijk geïllustreerd koesterboek uit puntige, bondige verhalen.

Veelgestelde vragen?

Kunnen we de Sint-Godelieveabdij en het Minderbroeders Kapucijnenklooster bezoeken?

Bezoeken aan of rondleidingen in de abdij zijn voorlopig niet mogelijk. De boomgaard is wel geopend voor bezoek, nog tot eind 2023. Het klooster dient momenteel als tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen en is evenmin toegankelijk voor het publiek. Daarna start de restauratie van deze erfgoedparels. Het einde van de werken en openstelling van de abdij is voorzien in 2026. De timing van de herbestemming van het klooster is nog niet helemaal duidelijk.

Wat is de toekomstige invulling van de Sint-Godelieveabdij?

De toekomstige invulling van de Sint-Godelieveabdij bestaat uit 8 sterke concepten waarin de voormalige functies van de abdij weerspiegeld worden en een hedendaagse invulling krijgen.

Wat is de toekomstige invulling van het Minderbroeders Kapucijnenklooster?

Het Minderbroeders Kapucijnenklooster wordt een betekenisvolle gemeenschapsplek met evenementenruimte, logies en open tuin.

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen over de Sint-Godelieveabdij en/of het Minderbroeders Kapucijnenklooster?
Projectleider Kristof Lataire staat klaar om ze te beantwoorden.

Je contactpersoon

Kristof Lataire
Kristof Lataire
Projectleider Sint-Godelieveabdij - Minderbroeders Kapucijnenklooster