Wat is culinair Vlaanderen? Welke gerechten, producten of dranken zijn typisch Vlaams? Heeft Vlaanderen wel een 'eigen keuken'? Vragen als deze openen de deur naar een rijkdom aan verhalen over ons culinair erfgoed én onze culinaire toekomst. Die verhalen zal je in de Smaakhaven volop kunnen beleven, maar we lichten op onze blog alvast een tipje van de sluier. Ontdek meer over onze streekproducten, onze culinaire geschiedenis en de innovaties waar vakmensen in heel Vlaanderen mee bezig zijn.

Soilmates © Caroline Dejonghe
De haven van Antwerpen is al eeuwenlang een toegangspoort tot de wereld. De Vlaming maakte zo kennis met ingrediënten die ons onze culinair erfgoed verrijkten.
Witloof kuisen - Brussels vollegrondswitloof Cools
Dé ovenschotel waar Vlamingen warm voor lopen, dat is ham met witloof en kaassaus. Deze onverwoestbare klassieker is nochtans een vrij recente ontdekking.
Goesting Frituur Tartaar © kris vlegels
Al bijna tweehonderd jaar is de frituur een vaste waarde in het Vlaamse straatbeeld. Dat is geen toeval. Waarom? Dat lees je hier.